Eén groot feest


FietsFiesta gaat partnership aan met Sport76

Sport76 Events kan er weer een evenement op de kalender bijzetten. Zo is het verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, strategie, sponsoring en marketing van hét fietsevenement van Nederland, FietsFiesta. Een weekend vol clinics, demonstraties, diverse rides en testevents voor roadies, gravelriders en bikers.

Het doel van het partnership is om FietsFiesta de komende jaren op te gaan bouwen naar een Europees sterk Bike Festival. De VUELTA komend jaar in Breda /Den Bosch kan daarbij een mooie aanjager zijn en biedt kansen om hierin een flinke stap te zetten. Mede door het netwerk van Sport76 in de fietswereld wil het constructieve samenwerkingsverbanden met haar partners realiseren.

Met de ruime ervaring van Sport76 Events in het organiseren van evenementen, wil het FietsFiesta nog professioneler neerzetten.

Activatie Lapland Bike Hotel


Vanaf september is een samenwerking tussen Sport76 Media en Lapland Bike Hotel ontstaan. Hiervoor heeft Sport76 een activatiecampagne van een half jaar ontwikkeld. Lapland Bike Hotel zocht een platform om de naamsbekendheid te kunnen vergroten en het merk te activeren.

Sport76 kwam met het idee om de redactie van Mountain Bike Plus naar Fins Lapland te sturen om een kijkje in de keuken van de klant te geven. Vervolgens heeft de redactie reviews geschreven in het daarop volgende magazine. Bovendien werden advertenties van Lapland Bike Hotel in het Mountain Bike Plus magazine geplaatst om de naamsbekendheid te vergroten. Ook hebben de twee partijen gezamenlijk op de fietsbeurzen Velofollies en Bike Motion gestaan om de naamsbekendheid te vergroten en contacten op te doen.  Een positief partnership dat zeker een vervolg gaat krijgen.

Visit Oost


Provincie Overijssel kiest voor activatie via Sport76

Sport76 Media heeft in opdracht van Visit Oost een marketingplan mogen schrijven voor de activatie van de mountainbike sport in de regio.

In combinatie met Mountain Bike Plus is een halfjaar campagne opgesteld. De redactie van Mountain Bike Plus is naar de provincie gegaan en is in gesprek gegaan met één van de ambassadeurs van het gebied, oud-directeur van de Rabobankploeg Theo de Rooij. Over deze trip is vervolgens mooie content gemaakt die zowel in het magazine, als op de website gepubliceerd is.

Ook is er een social media campagne als aanjager opgezet om meer mensen naar de provincie Overijssel te krijgen én ze te enthousiasmeren om meer te gaan mountainbiken. Erben Wennemars en Rob Harmeling ondersteunen deze ambitie ook van harte.

Op de cover


Mathieu van der Poel op de cover van Mountain Bike Plus

De redactie van Mountain Bike Plus ging in gesprek met alleskunner Mathieu van der Poel. Wat Max Verstappen is voor de Formule 1, Dafne Schippers in de atletiek en Epke Zonderland aan de rekstok, kan Mathieu van der Poel worden op de mountainbike. De Nederlander is als geen ander in staat om het grote publiek aan zich te binden en daarmee een perfect uithangbord voor de mountainbikesport.

Zijn route naar de Olympische Spelen van 2020 is getekend, maar zijn voornaamste doel is nu het winnen van een wereldbeker. In de 186e editie ging de redactie van Sport76 Media in een exclusief interview met hem in gesprek. Tijdens de afronden fase van het magazine kon er in de Sport76 Studio maar één keuze gemaakt worden, Mathieu full-face op de cover. Resultaat? De best verkopende editie van 2018.

Marketingcampagne


Voor Sport en Rekreatie Reuver b.v. heeft Sport76 een online marketingcampagne uitgerold. In de loop der jaren is Sport en Rekreatie Reuver b.v. uitgegroeid tot één van Nederlands meest toonaangevende leverancier van tennis- en sportartikelen. Een vertrouwde naam met een goede reputatie in de sportwereld.

Aanleiding voor de online marketingcampagne zijn de ontwikkelingen binnen de bedrijfsactiviteiten. Op online gebied viel meer te halen wat betreft de positie van het bedrijf in de zoekresultaten (SEO). Daarnaast kon nog een slag gemaakt worden in de webshop van Sport en Rekreatie Reuver b.v. Sport76 heeft uiteindelijk opgeleverd: een marketingcommunicatie plan, website optimalisatie (SEO) en activatie online (SEA), dit alles werd samengevat in een maandelijkse reportage met de samenvatting van de groeiresultaten.

Avontuur


Een nieuw avontuur in een vertrouwd jasje

Mountain Bike Plus is er even tussenuit geweest en dreigde zelfs het hoekje om te gaan. Een donkere wolk die wij maar al te graag wilden verdrijven. En dat is gelukt! Als de zon in de lente, zijn we er weer en presenteren je de 185e editie. Voor Sport76 Media, de nieuwe uitgever, een geweldige aanvulling. Wij zijn een sportmarketingbureau met een grote voorliefde voor uitdagende sporten. En dan kom je al gauw bij mountainbiken terecht. En dat ondervinden wij aan den lijve. Letterlijk. Ons wekelijkse rondje met collega’s levert nog wel eens wat ontwrichtingen op. Dicht bij huis zijn we in bossen van Dorst en Breda te vinden en dat blijven verraderlijke paden. Tel daarbij op dat we ook elkaar nogal graag uitdagen…

Misschien beter om op kantoor te blijven en met de redactie aan het blad te sleutelen. We zijn blij dat dit mooie magazine weer op de mat en in de winkels ligt. We hebben bewust voor de vertrouwde formule gekozen. Je kunt in dit nummer dus weer rekenen op vele nieuwtjes, leuke achtergrondverhalen en prachtige routes.

Zo zijn we dit keer in Fuerteventura geweest, vooral bekend van het windsurfen, maar echt een aanrader om dit Canarische eiland ook eens per mountainbike te ontdekken.

Gelukkig kunnen we ook in Nederland volop aan de bak, het nieuwe seizoen nodigt weer uit om lekker lang te blijven trappen. Toe aan een nieuwe bike? We hebben vier hele stoere exemplaren voor je getest, misschien zit jouw nieuwe best buddy er wel tussen…

Ken je Tom Ritchey? Tuurlijk! Deze icoon in het mountainbiken vertelt bevlogen als hij is over zijn twee passies, fietsen en staal. En voor de nieuwkomers onder ons, hoogste tijd om kennis te maken met de man achter het merk Ritchey Logic, hij gaat echt way back en zit vol goeie verhalen.

We wensen je veel leesplezier! En heb je tips voor ons? Altijd welkom via: redactie@mountainbikeplus.com. We willen vooral samen met onze lezers en iedereen met liefde voor de sport Mountain Bike Plus blijven verbeteren! Houd je onze socials al bij? Deel ook joúw laatste nieuwtjes online!

Namens de hele redactie,

Mike van Velzen
Directeur Sport76

Challenger Breda


Tennistoernooi Breda Future mikt op 2019 én directeur Middelkoop

BREDA – De Bredase proftennisser Matwé Middelkoop is de gedroomde toernooidirecteur voor het Challenger proftoernooi dat de organisatie van Breda Future in 2019 wil houden. Of Middelkoop bij die editie ook daadwerkelijk al directeur is, hangt af van zijn tenniscarrière. “Zolang hij nog speelt, is het lastig te combineren”, weet de huidige organisator en toernooidirecteur Mike van Velzen.

De Bredanaar, afgelopen twee jaar sportman van het jaar in Breda, is de laatste jaren succesvol als dubbelspeler. “En in die discipline kun je het lang volhouden”, stelt Van Velzen.

Wie er ook aan het roer staat, duidelijk is wel dat tennistoernooi Breda Future editie 2018 overslaat. “Tijd is de beperkende factor geworden. Het duurde even voordat 2017 geëvalueerd was, we hadden een bestuurswisseling en we waren nog in gesprek met Markant, waar het toernooi zou moeten plaatsvinden. Daar is enthousiasme, maar waren ook nog wat vragen. Dat heeft tijd nodig, terwijl de aanmelding bij de internationale tennisbond wel moest. Vandaar dat we hebben gekozen om dit jaar over te slaan.”

Het toernooi werd tot op heden gespeeld op de banen van BLTV aan de Ruitersboslaan. De plannen om het toernooi om te vormen naar een Challenger zijn niet nieuw. In 2011 sprak toenmalig toernooidirecteur Marvin Smart al deze ambitie uit. Afgelopen jaar herhaalde Van Velzen dat.

Gedroomd directeur Matwé Middelkoop sprak al eens over opwaardering. “Het toernooi is zo ontzettend top geregeld dat het al de uitstraling heeft van een Challenger. Achter de schermen is dat natuurlijk een ander verhaal. Er zou veel veranderen, maar ik denk dat het toernooi die potentie wel heeft”, zei hij al in 2015.

Middelkoop past met zijn profiel perfect in het plaatje van het toernooi. “Hij kent de wereld goed, kent Breda goed en heeft een fantastisch goed netwerk. Hij heeft aangegeven dat ook te willen, maar zolang hij speelt is dat niet te combineren. Hij heeft nu aangegeven dat hij helpt waar hij kan, van het benaderen van sponsors tot de kidsweek. Als hij in Nederland was de afgelopen jaren, dan was hij ook op het sportpark. Hij is echt een ambassadeur, die kan doorgroeien naar toernooidirecteur.”

De huidige organisatie heeft dit jaar nog wel wat werk te verzetten. Onder meer qua budget. “Voordeel is dat het al een stevig evenement is”, stelt Van Velzen. “Heel simpel gezegd moet vooral het prijzengeld omhoog. ATP-challengers beginnen bij 45.000 dollar, afgelopen jaar zaten we op 25.000 dollar aan totaal prijzengeld. De vraag die we ons moeten stellen is welke stap we gaan maken. Of gaan we wat groter, wat de wens van de ATP is.”

Nederland kent twee challengers: Den Haag en Alphen aan de Rijn. Breda zou de derde zijn. Komende tijd moet onder meer duidelijk worden wanneer het toernooi op de kalender zou kunnen worden ingepast. “Dat heeft te maken met de evenementenkalender van de stad, de internationale tenniskalender en de kalender van de vereniging. De tweede week van Roland Garros zou bijvoorbeeld kunnen, dan zijn veel spelers al in de buurt. En met de nieuwe internationale trein, ben je zo in Breda inderdaad.”

Sport Stars


Kinderen zijn gek van alles wat met sport en bewegen te maken heeft. Het liefst rennen en springen ze de hele dag. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat de motorische vaardigheden van kinderen jaarlijks afnemen, ook bij de kinderen die al sporten. De reden? Minder tijd en ruimte om vrij te bewegen, beperkte gymlessen op school en te sport-specifieke trainingen bij de sportclub. Om kinderen de mogelijkheid te geven om zichzelf verder te ontwikkelen heeft Vitasports Fysiotherapie & Training een programma ontwikkeld waarbij basisschoolkinderen worden gestimuleerd de motorische vaardigheden zoals coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid verder te ontwikkelen. Deze training zorgt er niet alleen voor dat kinderen nog beter worden in de sporten die ze al doen, maar het zorgt er ook voor dat er een levenslange basis wordt gelegd in de motorische ontwikkeling van het kind. Het resultaat? Een fitter, gezonder en sterker kind, die ook nog eens uitblinkt in zijn sportieve prestaties. Judo, zwemmen, hockey of tennis? Wat jouw favoriete sport ook is, met Sport Stars helpen we je om nog beter te worden. Gerichte oefeningen worden afgewisseld met spelvormen, waardoor je nog beter wordt in je sport.

Droom je ervan om topscoorder te worden van je voetbalteam of een olympische medaille te winnen? Dan is Sport Stars echt iets voor jou!

Mountain Bike Plus


Mountain Bike Plus naar Sport76 Media

Mountain Bike Plus magazine heeft een nieuwe uitgever gevonden in Sport76 Media. Dit sportmarketingbureau wil het papieren magazine uitbouwen tot een crossmediaal platform voor mountainbikeliefhebbers in Nederland en Vlaanderen.

De nieuwe formule van Mountain Bike Plus werd op Velofollies in Kortrijk gepresenteerd. Af is de formule nog niet. “We zoeken nadrukkelijk samenwerking met alle partijen die de mountainbikesport verder willen helpen. We gaan verder bouwen aan de formule, die dan in het voorjaar gelanceerd wordt”, zegt Sport76.

Die nieuwe formule heeft als doel, zo zegt de uitgever, de sport groter te maken. Ambities van diverse partijen moeten erin samenkomen: van de bond, leveranciers, verenigingen en de sporters zelf.

‘Mountain Bike Plus legt basis onder de sport’

Directeur van Sport76 Mike van Velzen ziet in in Mountain Bike Plus een mooie aanwinst. “We pakken de sporten waar we voor werken graag integraal aan. Door de overname van dit label voegen we een mooie kernsport toe aan onze portefeuille. Mountainbike is een dynamische sport en groeit nog steeds in populariteit. Mountain Bike Plus heeft in de afgelopen jaren een stevige basis onder de sport gelegd. Aan ons de schone taak om samen met de sporters, adverteerders en alle belanghebbenden door te pakken.”

Ben jij 2018?


Sport76 Ontwikkelt Bill Board campagne voor The Factory Sport & Fun.

2018 wordt het jaar van jouw persoonlijke ambities en wij gaan je daarbij helpen! Bij The Factory Sport & Fun houden we ervan om jou te ondersteunen bij het bereiken van je doelen. Vertel ons je goede voornemens en wij zorgen ervoor dat 2018 jouw jaar wordt.

Jij bent 2018!